Ivo van den Baar 

Als beeldend kunstenaar werk ik in de voormalige timmerwerkplaats van Piet van Alphen aan de Frans Bekkerstraat in Charlois. Onder de kunstenaarsnaam WANDSCHAPPEN maak ik samen met mijn vrouw Nicole Driessens kunstwerken die ontstaan vanuit een fysieke en / of sociale context. Dat betekent dat zowel plekken als mensen in ons werk worden betrokken. De kracht van St. Kick is de zorg voor de wijk, die gedeeld wordt door een grote groep mensen uit alle lagen van de bevolking.

ivo@wandschappen.nl

 Herman en Hilde Ferguson 

Herman Ferguson, huisarts en Hilde Ferguson van Maren, psycholoog

Het wel en wee van mensen in oud charlois is al bijna 30 jaar onze dagelijkse praktijk. Haven en rivier maken dat de wijk blijft stromen en veranderen. Je komt hier de hele wereld tegen. Het is hier nooit saai. En nog steeds proef je een vleugje platteland.
Met St.Kick kunnen we de sterke kanten van Oud Charlois nog meer naar boven halen en benutten. Samen met bewoners willen we verborgen schatten opgraven en koesteren voor de toekomst.


Jannie Hommes


Sinds 1995 woon en werk ik in Oud Charlois. Ik houd echt van deze wijk met zijn enorme veerkracht en diversiteit. Vanaf 2007 tot 2018 heb ik veel kunstenaars, bewoners en kinderen met elkaar in contact gebracht in onze galerie aan de Charloisse Kerksingel 14. St. Kick geeft mij de kans om op een positieve manier bezig te houden met mijn leefomgeving en met de wijk. Het is echt een kick om met elkaar iets tot stand te brengen waar je met veel mensen van kan genieten.

info@hommes.nl


Judith Makkenze 

Sinds 2006 woon ik in Oud Charlois. Een heerlijke dynamisch onderdeel van Rotterdam. De stad waar ik als zelfstandig ondernemer ook werk. Ik heb al heel wat verloedering ongedaan zien worden door fantastische projecten. Veel daarvan gesteund door Stichting Kick. Zeg je Oud Charlois dan zeg je ook Stichting Kick. Wij horen bij elkaar. En of het nu om een bloemenveldje inzaaien gaat of een speeltuin aanleggen, protesteren tegen de ontoegankelijkheid van de Maastunnel of een kunstproject. Het is een kwestie van organiseren, discussiëren en doen. En dat is nu precies waarom ik lid ben van stichting Kick en haar daadkracht.

info@glasvormen.nl

 


Joris van Nispen 

Joris (1967) studeerde filosofie in Rotterdam en woont sinds 1999 in Oud Charlois. Met Tini van de Wetering en steun via de Groeibriljant startte hij in 2005 Japans cultureel centrum Shofukan, aan de Charloisse kerksingel. Hij is blij zowel als directeur van het centrum als in zijn werk bij de gemeente Rotterdam (Maatschappelijke Ontwikkeling) een bijdrage te kunnen leveren aan een aantrekkelijk leefklimaat in de stad.

info@shofukan.nl

 


Hassan Jatim


 

Hassan Jatim en Lisette van Straalen
Vanuit een rustige polder in Dordrecht komen wij met ons gezin in de voormalige polder Oud Charlois wonen op de dijk nabij de oude kerk Charlois (2014). Een zinnenprikkelende buurt wordt snel duidelijk.
Verscheidenheid naar herkomst, in de brede zin van het woord, maakt Oud Charlois kleurrijk en exceptioneel waardevol. Kunstenaars en andere inventieve ondernemende buurtbewoners die zich inzetten voor de wijk Oud Charlois en haar bewoners zijn hier kenmerkend. Het is een plek waar wij ons thuis voelen, een plek waar wij kunnen zijn hoe we bedoeld zijn.
Met passie werken wij als enige jaren in het onderwijs op Rotterdam Zuid. Mijn partner en ik participeren inmiddels ook in ons ondernemend Oud Charlois. Met genoegen zijn wij aangesloten bij stichting KICK in 2014. Een stichting die verfrissend en voortvarend denkwerk verricht in het belang van de omgeving. Daarnaast zijn mijn partner en ik sinds 2017 gestart met stichting ceC voor het creëren van ruimte voor culturele educatie als passende toevoeging aan de wijk. Deze ruimte betekent podium bieden aan kinderen en aan hun rolmodellen.


Anneroos Gerritsen 

Anneroos Gerritsen
Woont sinds eind 2013 met veel plezier in Oud Charlois. Alleen en met een dochter op ‘kot’ in Antwerpen. Werkt al heel lang met veel plezier als begeleider, trainer en coach met volwassenen; nu vooral met mensen die nadenken over of al gaan pensioneren: wat te doen met al die vrijheid!
Wil heel graag meer contacten in de buurt krijgen en zo mee aan een gemeenschap bouwen waar mensen samen plezier hebben, elkaar steunen en samenleven.

 

 


Steef Vooren 

 

Ik ben geboren op Oud IJsselmonde en na veel omzwervingen teruggekeerd in een ander dorp op Zuid, Oud Charlois, waar ik nu al ruim 10 jaar woon met vrouw, dochter en hond. Mijn beroep is muzikant, o.a. bij het cabarettrio de Tunes. Ik heb hier al aan veel mooie projecten met bewoners, scholen en instanties mogen meewerken, zoals Charloisse Hitspot, Wijkoke, 1,2,3, Charlois. Ik ben tevens schrijver/componist van het officieuze Charloisse Volkslied.
Bewoners voeden hier elkaar voortdurend met nieuwe (culturele) initiatieven.
Oud Charlois is de verborgen parel van Rotterdam.

 


Wilma Ruis 

 

deze tekst volgt later.


Tineke Teunen 

Als oorspronkelijk Amsterdammer/Jordanees is het Rotterdam en vooral Oud Charlois gelukt om mij verliefd te laten worden en blijven op deze stad. Oud Charlois en andere delen van Zuid bieden mij de haven, het water, groen, rust en niet te vergeten via verschillende mooie routes zo in het Centrum.

Actief ben ik geworden omdat ik van mening ben dat er pas iets verandert als je zelf iets onderneemt in je eigen wijk. Werken aan het versterken van Kunst en Cultuur in de wijk is werken vanuit een positieve houding. Wat is er mogelijk met vaak verrassende invalshoeken. En met al die jonge kunstenaars in de wijk voel ik nieuwe energie door de wijk en mezelf gaan. Wat wil een mens nog meer.

tineketeunen@hotmail.com


Tini van de wetering 

Sinds 1998 woont en werkt Tini (1972) in Oud Charlois. Zij is getrouwd met Joris van Nispen en heeft twee dochters. Tini werkt als loopbaanbegeleider, trainer en coach vanuit Shofukan Coaching en Shofukan Locatie. Ze begeleidt mensen o.a. bij het kiezen van (ander) werk en het benutten van hun passie. In 2005 richtte zij met haar man het Japans cultureel centrum Shofukan op. Kick is voor haar dè broedplaats voor nieuwe ideeën, biedt ruimte om te sparren en fungeert als kunst- cultuurambassadeur voor heel Rotterdam.

info@shofukancoaching.nl

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP

 
Klik !