Project Gouwstraat

Uitvoerings schema project Goustraat [pdf]

Aanvullende info op de projecten

Containerplan

Uitgezocht moet worden wanneer een container wordt vervangen en of er dan weer een graffiti op kan.
Het idee is natuurlijk dat een mooie container niet uitlokt tot dump van werkelijk alles. Met de Roteb moet een afspraak gemaakt worden de containers meer te legen of een ander leegschema te maken. In het weekend is de rommel het ergst omdat hij al vol is tegen de tijd dat iedereen klaar is met huishouden en dus de vuilniszak wegbrengt. Omdat ik ernaast zit in het pand kan ik door de weeks wel een en ander in de gaten houden (doe ik nu tenslotte ook) maar voor het weekend moet iets GOEDS geregeld worden.
3 x legen is te weinig voor de huidige hoeveelheid bewoners.

Glaspaneel

Voorstel is om een glaspaneel te maken van veiligheidsglas dat beplakt en gevoegd wordt met rechthoekige stukken glas in allerlei kleuren. Ik leg het paneel in de etalage en nodig buurtbewoners uit (onder mijn begeleiding) een stuk glas uit te kiezen dat ze kunnen bewerken (vergelijkbaar met figuurzagen). Op die manier draagt iedereen zijn/haar “steentje” bij en kan toch een persoonlijk tintje aan het stuk geven. Het geheel wordt daarna geplakt en gevoegd. OP de plek waar het gepland is (boven nr…) zit een aansluiting voor verlichting. s'avonds is het paneel dus verlicht. Overigens zijn er wellicht betere plekken te verzinnen. (Gaat er nog iets gebeuren met deze etalage?) En daarmee weer een mooie verfraaiing toegevoegd aan deze saaie straat. Uitvoering door Judith ism de buurtbewoners.

Bakken met geur en kleur.

Op welke hoogte je ook woont in de Gouwstraat en Jaersveldstraat, de gevels kunnen wel wat kleur en geur gebruiken. Het idee is om bakken op te (laten) hangen zodat de bewoners dat niet zelf hoeven te doen. (blijven ze ook niet liggen in de gang of op een centrale afhaalplaats) De bakken worden gevuld met kruiden, bloemen, klimplanten en groenblijvers.(afhankelijk van wensen en mogelijkheden van plaatsing) Idee is om met de bakken op straatniveau het parkeren op de stoep gelijk ook wat in te dammen. Als je daar een aantal kamperfoelies, klimrozen en bruidssluiers plant heb je al binnen no time een gezellige sfeer. Voor onderhoud een contract afsluiten met een organisatie voor vrijwilligers, taakstraffers, mensen waar een dagbesteding voor nodig is (ik ken al die circuits niet maar dat moet eenvoudig te regelen zijn…creëer je een win/win situatie voor alle partijen. De hele ‘beplantdag' organiseren op een zondag in september. Gezellig muziekje bij het geur en kleur uitdeelpunt, tv erbij (rijnmond, Pietje Bel, 010, AD….enz)

Misschien de burgemeester…die een paar maanden geleden door de straat liep in het kader van de onveiligheid en de ongezelligheid…kan ie de verbetering zien en melden aan de raad.

Mensen die ingeschakeld moeten en kunnen worden.

TopScore (om het schoon te houden), afdeling groenvoorziening, sociale werkplaats, Schuilhoek (ik zoek naar organisaties van vrijwilligers en mensen waar een dagbesteding voor wordt geregeld…zo maak je gebruik van allerlei krachten die niet vreselijk duur zijn.) Voor aanleg en onderhoud van de geur en kleur bakken is vast wel een contract af te sluiten met een gesponsord project van de gemeente.

Buurtagenten en buurtcongerge, Roteb, moskeebestuur, Antilliaanse vereniging Oud Charlois ,

Voor de uiteindelijke plantdag denken aan kranten, radio en tv, alle partijen die geld geven en of kennis,materiaal en handige handen ter beschikking stellen en dan nog de mensen die ik nu even vergeet, maar die jullie lezers van dit plan dan weer kennen.

Uitleg over de kosten.

De kosten zijn verdeeld in projectkosten en mijn tijd. De projectkosten van de containers en het glaspaneel zijn behoorlijk accuraat. Van de kosten van de andere projecten heb ik eerlijk gezegd geen idee. Mijn tijd is gebaseerd op mijn uurloon en een inschatting van de tijd die ik kwijt ben aan begeleiding en organisatie. Voor het organiseren en overleggen met organisaties en het mobiliseren en begeleiding van de diverse plannen plan ik 5 dagen = 2000 euro. Op het moment dat daar meer bijkomt trek ik aan de bel. Het bedenken en deze uitwerking is mijn kado aan de Gouwstraat en de Jaersveldstraat.

Judith Makkenze.

Glasvormen