Project Kopgevel Wolpheartstraat: tetris wall

 

Na het verloren gaan van het kunstwerk De Bergbeklimmers van Van Persie heeft een bewonersgroep uit de Clemensstraat en de Wolphaertstraat uit 10 inzendingen gekozen voor het ontwerp Tetris Wall van Giuseppe Licari (1980, It, 2006 wonend en werkend in Rotterdam).

Bij het ontwerp Tetris Wall heeft Giuseppe Licari zich laten inspireren oor de vele nationaliteiten van de bewoners uit Charlois. Al deze mensen van verschillende nationaliteiten vormen samen een Rotterdamse wijk, maar zijn daarnaast verbonden met hun verschillende nationale achtergronden en culturen.

Giuseppe Licari zal op de gevel alle vlaggen van de wereld combineren in een Tetris-pagina. Ook nu nog worden landen samengevoegd en anderen gescheiden en dit proces zal niet stoppen zolang mensen zich gelijk voelen aan een andere groepering of juist verschillend. De afbeelding op de muur zal daarom aan verandering onderhevig kunnen zijn. Het is een monument van een persoonlijke geschiedenis gecombineerd in een wereldhistorie. Met behoud van de eigen roots, en toch samen levend en ervaring uitwisselend. Dat brengt bewoners samen in een communiteit die daarvoor ook niet bestond. Door alle vlaggen te combineren laat hij ook zien dat mensen allemaal van dezelfde kleuren zijn gemaakt.

Kortom mensen zijn op de wereld om met elkaar verbonden te zijn en te groeien in een internationale en grotere wereld.

Het project wordt in het najaar van 2008 uitgevoerd.

Contactpersoon Jannie Hommes info@hommes.nl

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP

 
Klik !